Integrera Tiktok anpassade målgrupper med Rule

Denna funktion möjliggör målinriktning av annonser till specifika grupper av användare baserat på deras intressen, beteenden och demografiska data. I denna artikel kommer vi att utforska vad TikTok-målgrupper är, hur de fungerar och bästa praxis för att maximera deras effektivitet i marknadsföringskampanjer. Låt oss dyka in och utforska potentialen med TikTok-målgrupper för att nå och engagera vår publik på plattformen på ett effektivt sätt.

Det finns olika typer av anpassade målgrupper som du kan skapa:

När du är redo att expandera din verksamhet kan du använda dina anpassade målgrupper för att skapa lookalike-målgrupper. Lookalike-målgrupper består av personer som liknar de som redan interagerar med ditt företag och som du vill rikta marknadsföring till.

Läs mer om lookalike-målgrupper här.

Vi kommer gå igenom:

1. Om integrationen
  2. Installation
  3. Skapa segment i Rule
  4. Lookalike målgrupper
  5. Kryptering
  6. Felsökning

Om integrationen

Med Rules integration mot Tiktok-målgrupper kan du via ett segment inne i Rule trycka på "Anslut"- knappen inne i segmentet för att koppla ditt Tiktok ads-konto, Sen är det bara trycka på "Synkronisera" och då kommer aktiva medlemmar i segmentet hamna i en ny anpassad målgrupp i Tiktok Målgrupper.

Exempel på segmenteringar från Rule till Tiktok Målgrupper skulle kunna vara medlemmar som inte handlat på 120 dagar, genom att skapa upp en målgrupp på dessa medlemmar kan man då nå dessa i fler kanaler än mail och SMS.

Installation

För att integrationen ska fungera behöver man ha ett Tiktok företagskonto med Ads Manager kopplat. Har du flera företagskonton kopplat till Tiktok Ads Manager kommer du i login-steget välja vilket konto du ska koppla.

Skapa segment i Rule

1. Klicka på 'Medlemmar' för att få ner dropdown-menyn
  2. Klicka dig in på 'Segment'

Sedan väljer du ett redan uppsatt segment, eller skapar ett nytt. Om du är osäker på hur du skapar ett segment, kan du läsa mer om det här!

1. När du är inne i ditt segment, klicka på 'Anslut extern målgrupp'
  2. Sedan 'Anslut' på Tiktok målgrupper

När du väljer att ansluta ditt tiktok ads konto få måste du acceptera dessa villkor

Har du flera ads-konton så får du en lista i Rule där du kan välja det ads-konto som passar dig bäst

När man kopplat Rule och Tiktok och tryck på "Synkronisera" så överförs medlemmarna direkt och man får en notis att exporten gått igenom. Om det är ett stort antal medlemmar (100 000 stycken eller flera kan det ta några minuter)

1. Här ser du om kontot är anslutet
  2. Vilket konto som är kopplat
  3. Hur många kunder som hamnat i segmentet
  4. Du kan också välja vilken status det ska vara på medlemmarna
  5. När du trycker "Synkronisera" så skickas medlemmarna över till tiktok

När man loggar in på https://ads.tiktok.com/och klickar sig vidare till "Verktyg" -> "Målgruppshantering" ligger där målgruppen som nyss skapats från Rule.

Under kolumnen "Tillgänglighet" ser du vilken status som din målgrupp har. Det kan ta upp till 48 timmar innan din målgrupp har matchats mot existerande tiktok-konton.

Förutsättningar för att kopplingen ska fungera

Skapa ett affärskonto på TikTok: Om du inte redan har gjort det, se till att skapa ett affärskonto på TikTok. Detta ger oss tillgång till verktyg och funktioner som vi behöver för annonsering. Kontot måste därefter verifieras.

Anslut ditt affärskonto till TikTok Ads Manager: Logga in på TikTok Ads Manager med dina affärskonto-uppgifter. Det är här vi kommer att hantera våra annonser och målgrupper, så det är viktigt att ha allt korrekt anslutet.

Anpassad målgruppsgenerering: Efter att ha laddat upp en anpassad målgrupp kan det ta 24-48 timmar för målgruppen att genereras. Ha detta i åtanke när du planerar våra annonseringskampanjer.

Minsta matchade målgruppstorlek: För att kunna rikta anpassade målgrupper i en annonsgrupp behöver Tiktok en minsta matchad målgruppstorlek på 1000. Om storleken på målgruppen är mindre än 1 000 visar TikTok vanligtvis 0 i storlek i Ads Manager.

Lookalike målgrupper (Liknande målgrupp)

Lookalike-målgrupper är en kraftfull funktion på TikTok som gör det möjligt att nå nya användare som är liknande dina befintliga kunder eller följare. För att skapa en lookalike-målgrupp behöver du först ha en befintlig källmålgrupp som du t.ex. laddat upp från Rule. Sedan använder TikTok algoritmer för att analysera egenskaperna hos dessa användare och hitta andra användare på plattformen som delar liknande egenskaper, intressen eller beteenden. Denna nya grupp av användare utgör sedan din lookalike-målgrupp, som du kan rikta dina annonser mot för att nå en bredare publik med liknande intressen och beteenden som dina befintliga följare. Lookalike-målgrupper är ett effektivt sätt att expandera din räckvidd och nå nya potentiella kunder på TikTok.

Du väljer din källa som som du laddat upp från Rule, du kan också välja att Utesluta eller inkludera:

Omit (Uteslut): Om du väljer "Omit" undviker TikTok att inkludera personer som redan är med i din källmålgrupp när den skapar din lookalike-målgrupp. Det innebär att personer som redan är med i din källmålgrupp inte kommer att ingå i den nya lookalike-målgruppen.

Contain (Inkludera): Om du väljer "Contain" inkluderar TikTok personer som redan är med i din källmålgrupp när den skapar din lookalike-målgrupp. Det innebär att personer som redan är med i din källmålgrupp också kan ingå i den nya lookalike-målgruppen.

Samt lite ytterligare inställningar för dina lookalike målgrupp.

Kryptering

All data som skickas till Tiktok är krypterad med SHA256 Algoritm. Du kan läsa mer om hur Tiktok krypteringen av användarinformation.

Felsökning

Kontaka gärna support@rule.se vid frågor!