Facebook Lead Ads

Ett effektivt sätt att bygga upp din nyhetsbrevsprenumerantlista är genom att använda Facebook Lead Ads. Med hjälp av Rule kan du automatiskt samla in dina leads från dessa annonser och snabbt integrera dem i automationer och nyhetsbrev.

För att koppla Facebook Lead Ads till din sida på Rule måste du vara en administratör för den sidan på Facebook som du vill integrera. Detta gör det smidigt att samla in och hantera dina leads direkt från din Facebook-sida till Rule.

Vi kommer gå igenom:

1. Installation
  2. Datafält som skickas till Rule från Facebook
  3. Felsökning

Installation

Följ stegen nedan för att aktivera Facebook Lead Ads

Steg 1 Steg 2 Steg 3

Klicka ner dropdown-menyn > Sedan 'Inställningar'

Klicka på 'Integrationer' > Klicka sedan på 'Hämta ny sida' > då får du upp en pop-up där du loggar in

Efter det så visas dina sidor, välj vilken eller vilka du vill aktivera Lead Ads för.

När koppling är aktiv kommer alla era leads som kommer in på ert Facebook konto framöver komma in i taggen 'Facebook Import' på ert konto i Rule. Detta sker helt automatiskt och leads kommer in på ditt konto i realtid.

Datafält som skickas till Rule från Facebook

Facebook.form_id
Facebook.page_id
Facebook.leadgen_id
Facebook.full_name
Facebook.country
Facebook.gender

Felsökning

För att testa kopplingen mellan Lead Ads formuläret och Rule så kan man använda Lead Ads test-verktyg. Välj vilken Facebook sida ni har kopplat i Rule och då kommer en medlem skapas i Rule med mailadressen test@fb.com. Om medlemmen skapas upp fungerar kopplingen.

För fler tekniska frågor, beskriv ditt ärende till oss via support@rule.se